בית > נוה שלום > פעילות > דומיה - סקינה: המרכז הרוחני פלורליסטי > סמויות מן העין - נשים והערים הפלסטיניות

סמויות מן העין - נשים והערים הפלסטיניות

יום חמישי 21 ביוני 2018

כל הגרסאות של המאמר [عربي] [English] [עברית]

 

ביום ראשון, 6 במאי 2018, בשעה 19:30 נערך ערב השקה מיוחד לספרה של מנאר חסן "סמויות מן העין - נשים והערים הפלסטיניות", משותף למרכז הרוחני וואחת אל סלאם נווה שלום יחד עם מכון ון ליר בירושלים. הערב התקיים בוואחת אל סלאם.

היה זה ערב מרגש ביותר. הגיעו אנשים מכל קצות הארץ, אנשים המכירים את פועלה של מנאר חסן והקיפו אותה בחום ובאהבה.

את הערב הנחתה פרופ’ חנה הרצוג מאוניברסיטת תל אביב ומכון ון ליר בירושלים. תחום התמחותה של הרצוג כולל סוציולוגיה ותקשורת פוליטית וסוציולוגיה של המגדר, חקר מיעוטים, מפלגות מיעוט, נשים פלסטיניות וניתוח מערכות בחירות.

לאחר מכן בירך פרופ’ יהודה שנהב, עורך סדרת הקשרי עיון וביקורת (בסדרה זו התפרסם הספר) ועורך ראשי של סדרת מכתוב לתרגומים מערבית.

ד"ר ניהאיה דאוד מאוניברסיטת בן ־ גוריון בנגב וחברת הכפר דיברה על הספר ונתנה סקירה קצרה על פרקי הספר. נושא הרצאתה היה "לכידות חברתית בכפר ובעיר ותנועות הנשים הפלסטיניות"

אלי אמינוב, פעיל פוליטי וחבר ותיק של מנאר נתן סקירה על פועלה של מנאר במהלך השנים בירושלים ובחיפה ודיבר על הטרגדיה של 1948 כפי שהיא באה לביטוי בספר.

ד"ר איריס אגמון, היסטוריונית מאוניברסיטת בן ־ גוריון בנגב, דיברה על המסע המפרך שנאלצה מנאר לעבור כדי ללקט את המידע הנוגע לסיפור של הערים הפלסטיניות לפני 1948 ופעילות הנשים וארגוני הנשים בהן. היא הרחיבה בנושא הארכיונים של בתי הדין השרעיים אשר מילאו וממלאים תפקיד במרכזי במחקרים שונים על החברה הערבית מימי התקופה העות’מאנית ועד היום.

בסיום נשאה דברים ד"ר מנאר חסן, כלת השמחה מאוניברסיטת בן-גוריון בנגב. היא הביאה סיפורים מרתקים ודוגמאות מאלפות ופוקחות עיניים על החיים בערים הפלסטיניות לפני 1948. היא הצליחה "לעורר לחיים" עולם שנעלם לאחר המלחמה והנכבה. אין ספק שספרה מהווה תרומה נכבדה לזיכרון ולתיעוד ההיסטורי של עולם זה.

תיק

 

לתרום