אמת ופיוס-סיכום מפגש רביעי בסדרה שהתקיים ב-6 ליולי 2005
בעזרת שני סרטים ופנל רחב של דוברים היתה לנו הזדמנות נדירה להפגש עם נושא הפיוס באופן בלתי אמצעי, דרך סיפורים אישיים של אנשים המסרבים להשאר קורבנות ובוחרים להתמודד באומץ לב עם האפשרות של מחילה, הבנה ופיוס.
בחלק בהראשון של התוכנית צפינו בסרט "המחבל שלי" (2002) מאת יולי כהן גרשטל. בסרט מבקשת יולי להתפייס עם המחבל אשר ירה עליה ופצע אותה לפני 23 שנים בפיגוע טרור ואשר עדיין יושב בכלא באנגליה. הסרט שזכה לתהודה בינלאומית מרשימה, הינו חלק מטרילוגיה של סרטים אוטוביוגרפיים ("ציון, אדמתי", ו"האח שלי") המשרטטים (...)
נ"ש נותנת ביטוי מעשי לראייה שלה של חברה שיוויונית ע"י עבודה חינוכית
בבית הספר לשלום,
במערכת החינוכית לילדים
וב"דומיה - סקינה", מרכז רוחני פלורליסטי. בנוסף לעבודה חינוכית, נ"ש ותושביה מנהלים פרויקטים כגון התוכנית לעזרה הומניטרית.
מאמרים
-
אמת ופיוס
6 ביולי 2005, נכתב ע"י דורית שיפין -
“שותפות גורל וגבולות הזהות"
3 ביוני 2005, נכתב ע"י דורית שיפיןביום שישי ה-3 ביוני 2005 קיימנו את המפגש השלישי בסדרה: “אמת ופיוס" .בשיתוף עם פורום המשפחות השכולות למען שלום נושא המפגש היה: “שותפות גורל וגבולות הזהות" המרצים והמתדיינים: פרופ’ דן בר-און, והעיתונאי נזיר מג’לי. במפגש זה התדיינו דן בר און ונזיר מג’לי בנושא הזהות ומקומה במפגש בין היהודים והפלשתינים בישראל. דן דיבר על החברה היהודית ישראלית שהתפתחה בלי גבולות זהות ברורים בעיקר מאז 67, מה זה עשה לאנשים בתוכה ומה ניתן לעשות כדי לשנות מצב מורכב זה. נזיר דיבר על החברה הפלשתינית בתוך ישראל גבולות הזהות שלה, הצורך להגדירם כלפי פנים, וכלפי חוץ . ומתוך ההגדרה (...)
-
תיאולוגית שחרור פלשתינית ככלי בחינוך לשלום
17 במאי 2005, נכתב ע"י דורית שיפיןב-17 למאי הזמנו את הכומר ד’ר נעים אטיק להרצות על "תיאולוגית שחרור פלשתינית ככלי בחינוך לשלום" הכומר ד’ר נעים אטיק נולד בביסאן (כיום-בית שאן) והתחנך בנצרת. את לימודיו האקדמיים עשה בארצות הברית. שירת את הכנסיה האנגליקנית בגליל ובירושליים ובשנת 1989 יסד את מרכז "סאביל"-מרכז תיאולוגי אקומני בירושליים. ספרו: “צדק ורק צדק" פורסם בכמה שפות.
“סאביל" הנה תנועת שחרור אקומנית,עממית של נוצרים פלשתינים. סאביל מהווה מרכז אקומני לתאולוגית שחרור פלשתינית המנסה להפוך את כתבי הבשורה רלוונטים לימינו. בערבית משמעות השם סאביל היא:הדרך וגם מעין מים.סאביל שואפת לפתח רוחניות (...) -
אמת היסטורית ותפקידה בסיכסוך הישראלי פלשתיני
6 במאי 2005, נכתב ע"י דורית שיפיןביום שישי ה-6 למאי ערכנו את המפגש השני בסדרת מפגשים תחת הכותרת "אמת ופיוס" המפגש נערך בשיתוף בין מרכז "דומיה סקינה" בנווה שלום ובין פורום המשפחות השכולות הישראלי -פלשתיני. במפגש זימנו שני דוברים שניהם היסטוריונים ,האחד יהודי ישראלי והשני פלשתיני אזרח ישראל. הדוברים התבקשו להציג נרטיבים-כל אחד את הנרטיב שלו, ובסיום דבריהם גם להתייחס אל האפשרות להתפייסות בין בני שני הנרטיבים .
הדובר הראשון היה ד"ר יאיר בוימל : יאיר תאר את יחסו לארץ ונופיה הקשור לזיכרון היהודי הקולקטיבי וחוזר אחורה עד לסיפורי התנ"ך. הוא מרגיש שייכות לארץ הזו ומוכן למען פיוס לקבל את העובדת (...) -
“לגעת בשלום"
3 במאי 2005, נכתב ע"י דורית שיפיןבמסגרת:"השלום מתחיל כאן" סדרת מפגשים לפעילות ופעילים חברתיים,פעילי שלום וזכויות אדם. קיימנו ב-3 למאי מפגשה בהנחיית סיסטר ג’ינה -מורה בכירה מפלם וילג’ (כפר שזיף)בצרפת וביק נים נזירה ומורת דהרמה,גם היא מפלם וילג’.
במפגש שמענו מס. ג’ינה על החשיבות של האנרגיה בעזרתה אנו פועלים. המציאות הנוצרת בחברה מורכבת מסך כל האנרגיות שכל הפרטים תורמים לה. המרכיבים היוצרים מציאות של שלום כמו: בטחון שלוה חמלה ויציבות הכרחיים לקיום מציאות כזו.
חיזוק המרכיבים האלו בתודעה שלנו יעזור לנו להביא שלום. התבוננו במרכיב ה"יציבות" היכולת להשאר נוכחים ללא הסחפות לרגשות או הסחפות אחרי (...) -
תפיסות חברתיות ראדיקליות בהגדת פסח המסורתית, בהגדות בנות זמננו ובמדרשים על יציאת מצריים"
18 באפריל 2005, נכתב ע"י דורית שיפיןביום שני 18 לאפריל כשבוע לפני חג הפסח ערך מרכז דומיה סקינה ערב לימוד בסידרה: "מסורת, תרבות,חברה וביקורת" עם הרב ד’ר עינת רמון:
הרב ד"ר עינת רמון היא האשה הראשונה ילידת הארץ שהוסמכה לרבנות. בעבר עבדה כרב קהילה בארה"ב וכדוברת התנועה המסורתית (קונסרבטיבית)בארץ. כיום הנה מרצה למחשבת ישראל במסלול ללימודי האשה ביהדות , במכון שכטר למדעי היהדות בירושלים. ספרה על ביקורת הכוחנות בהגותו של אהרן דוד גורדון עומד לצאת בקרוב.
בערב נכחו חברי נווה שלום ווחאת אל סלאם יהודים מוסלמים ונוצרים ומספר משתתפים מחוץ לכפר.
הלימוד עסק בהסטוריה של מסורת הסדר והשפעות על התפתחותו (...) -
הקול הנשי בשיח האיסלמי ובשיח היהודי
24 בפברואר 2005ב-24 בפברואר שמחנו לארח שתי מרצות בנושא מעמד האישה באיסלאם וביהדות.
הדוברת הראשונה היתה ד’ר ענת הופמן המכהנת כמנהלת המרכז לפלורליזם יהודי שהנו הזרוע הציבורית והמשפטית של התנועה ליהדות מתקדמת ופועל לקידום פלורליזם סובלנות זכויות הפרט וצדק חברתי בישראל. בעבר ענת כיהנה במועצת העיר ירושלים במשך ארבע עשרה שנים. בתפקידה כחברת מועצה לקחה על עצמה להאבק למען צדק חברתי ושיוויון. היא הקדישה את עצמה לעקרון ביהדות של "תיקון עולם". המחויבות לפעילות לצדק חברתי עיצבה את חייה המקצועיים. בדבריה סיפרה על המאבק שהתנהל סביב נושא הזכות של נשים להתפלל בכותל המערבי, וזכות נשים (...) -
מפגש עם פורום המשפחות השכולות-הישראלי פלשתיני
24 בינואר 2005, נכתב ע"י דורית שיפיןביום שני ה-24 לינואר התקיים ערב בנווה שלום שיהיה הראשון בסדרת ימי עיון שיוזם המרכז הרוחני בשיתוף עם פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלשתיני. שכותרתה: "האמת והפיוס" במסגרת מפגשים אלו, נבחן באופן סוציולוגי ופסיכולוגי את האפשרויות לתהליך פיוס שיתלווה להסכמים מדיניים עתידיים באזור, וננסה להציע מודל לדיון בנושא האמת והפיוס בין ערבים ויהודים בתוך ישראל ובין פלשתינים וישראלים.
מטרת הערב הזה היתה לחשוף בפני המשתתפים את העבודה הייחודית של הפורום המשפחות ולדון ברעיונות המנחים את עבודתם למען קידום פיוס ושלום.
בתחילת הערב הציגו שלושה נציגים: שני פלשתינים ויהודי (...) -
קייטנת אחווה 2004
26 באוגוסט 2004, נכתב ע"י Daniela Kitainמערכת החינוך של נוה שלום/ ואחת אלסלאם אינה מחוסנת בפני הקשיים הפוליטיים והכלכליים באזורנו ועל כן לא היה קל השנה לארגן את הקייטנה המסורתית היהודית-ערבית שלנו וההרשמה התנהלה בעצלתיים. במיוחד התרשמנו שהורים יהודים העדיפו פעילויות אחרות עבור ילדיהם בקיץ זה.
כמו כן עמדנו בפני קושי במציאת התמיכה המבוקשת. מצד אחד לא יכולנו לקיים את הקייטנה בגרעון כספי, אך מצד שני היה חשוב לנו שלא להעלות את תשלומי ההורים מעבר למחיר צנוע, שיאפשר לכולם להשתתף. מתוך שיקולים אלו נאלצנו להגביל את תקציב הקייטנה המתוכננת בערך לחצי ובהתאם לכך את מספר הילדים המשתתפים. קיווינו שלמרות (...) -
יום האחרון של שנת הלימודים תשס"ד בבית הספר
2 באוגוסט 2004שנת הלימודים תשס"ד הסתיימה בחגיגת סיום שנערכה ב- 29.6.2004. בחגיגה לקחו חלק 300 תלמידי בית הספר עם הורים ובני משפחה רבים מאד וכן אורחים נוספים.
כיתות ביה"ס קושטו לכבוד האירוע ובהן הוצגו תערוכות של עבודות התלמידים במשך השנה. האירוע המרכזי לציון סיום הלימודים עבור תלמידי כיתות ו’ נערך באמפיתיאטרון הקטן שליד מלון האורחים. תלמידי ו’ הכינו הופעה שכללה הצגות, הופעות מוסיקליות וקטעים מסרטי הוידאו שהם הכינו במשך השנה בכיתת התקשורת. -
זיכרון והכרה
בספטמבר 2003, נכתב ע"י דורית שיפין, Dyana Shaloufi-Rizekאירוע לציון כיבוש,הרס וגירוש תושבי שלושת כפרי לטרון: "עמוואס", "יאלו" ו"בית נובא"
בשבת ה-7 ליוני התכנסו כ-150 אנשים באודיטוריום של נווה שלום ווחאת אל סלאם, לציון השנה ה-36 לכיבוש- השטחים ב"מלחמת ששת הימים" כפי שנקראת ע"י הישראלים או "נקסא-67" כפי שנקראת ע"י הפלשתינים,ובמיוחד לציון האירוע הטרגי שהתרחש לא רחוק מכאן באזור לטרון. לארגון האירוע חברו שלוש עמותות:
"ועד שלשת הכפרים"- (עמותה פלשתינית),הפועלת למען הכרה בעוול שנעשה ולמען תיקונו ע"י השבת הפליטים לכפריהם והחזרת אדמותיהם. "זוכרות" -(עמותה ישראלית), הפועלת להביא להכרה בחוב המוסרי על העוול שגרמו (...)